Gyakran Ismételt Kérdések

Van Önöknél hűségnyilatkozat?

A Szekhelyek.hu-nál az a tapasztalatunk, hogy az embereknek elegük van a hűségnyilatkozatokból. Kényszerűségből belemennek ugyan, hiszen általában ez a feltétele a jelentős árengedményeknek, de a valóságban nagy az igény az őszinte, mellébeszélés nélküli kommunikációra és az elfogadható árra – feltételek nélkül.

Székhelyszolgáltatást nem csak ügyvédi iroda végezhet?

Nem. Egyéb szolgáltatók számára is lehetőség van olyan helyszín biztosítására cégek részére, mely megfelel egy székhely követelményeinek (hatóságok számára elérhető cím, cégtábla, iratőrzés, hatóság fogadása stb.). Az ügyfélnek természetesen jogos elvárása, hogy ezen felül a szükséges infrastruktúra (levelek fogadása, üzenetek átvétele, számítógép, tárgyaló stb.) is rendelkezésre álljon. Kifejezetten ügyvédi székhelyszolgáltatást viszont valóban kizárólag ügyvédi iroda végezhet, ez azonban egy másféle tevékenység, melyet a 49/2007-es IRM rendelet szabályoz.

Milyen gyakran kell megjelennem az új székhelyemen?

Egyszer, a szerződés aláírásakor. Minden egyéb, a székhellyel kapcsolatos tennivalót mi végzünk, meghatalmazás útján. Természetesen, ha igénybe veszi irodai szolgáltatásunkat, a megbeszélt időpontokban várjuk Önt irodánkban.

Mire NEM terjed ki a székhelyszolgáltatás?

Általában a székhelyszolgáltató nem készíti el a megrendelő céges iratait, nem vállal jogi képviseletet. Semmilyen formában nem vesz részt a megrendelő üzleti ügyeiben, betekintési lehetősége nincs a cég ügymenetébe. Ezek a száraz szerződési feltételek, a valóságban azonban a bizalmi viszony és az Ön igényei határozzák meg az együttműködés mélységét. A Székhelyek.hu ebben is többet nyújt a versenytársaknál: ha nálunk lesz a székhelye, mi ingyen megalapítjuk vagy módosítjuk cégét.

Miért éri meg egy vállalkozásnak, hogy irodaszolgálatot vegyen igénybe?

Több esetben is előfordul, hogy a székhelyszolgáltatáshoz kapcsolódó irodai szolgáltatás előnyösebb, mint az állandó iroda. Pl. ha az adott cég vidéki, de a cégügyek néhány napra budapesti tartózkodást igényelnek. Havi 4-5000 Ft-ért már akkor is érdemes élni a székhelyszolgáltatással, ha a tevékenységi kör nem állandóan irodához kötött (pl. ügynökök, webáruházak). Különösen cégalapításkor, de működés közben is érdemes gondosan kikalkulálni, hogy a vállalkozásunkhoz mennyire van szükségünk állandó irodára, és muszáj-e drága pénzért fenntartani.

Forduljon bizalommal hozzánk! A Székhelyek.hu szakemberei ingyenesen felmérik a székhelyszolgáltatás szükségességét az Ön esetében is.

Mit tegyünk, ha bármilyen okból (felszámolási eljárás, átmeneti fizetésképtelenség) nem áll módunkban fenntartani a cég székhelyét, viszont a hatóságok számára elérhetők szeretnénk maradni?

Cég bármilyen címre bejelenthető, ahol a tulajdonos hozzájárul. (Nem árt utánajárni, hogy a székhelyszolgáltató tulajdonosa-e a szolgáltatás helyszínének!) Gyakori szokás a saját lakcímünket nevezni meg székhelyként, pedig célszerű lenne szétválasztani a lakhelyt a székhelytől. Ha viszont nem akarjuk, hogy a hatóságok saját otthonunkban zaklassanak, és elkötelezni sem szeretnénk magunkat, a Székhelyek.hu erre is kínál megoldást, hiszen nálunk már rövid időre is lehet székhelyszolgáltatást igényelni.

A szolgáltató köteles minden ügyfelet elvállalni?

Törvénytelenül működő vagy törvénytelen eszközöket alkalmazó vállalkozások tevékenységéhez nem áll szándékunkban hátteret biztosítani.